Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2009

Ο 'ΚΑΤΑ ΤΥΧΗ' ΤΟΡΟΣΙΝΙΟ ΚΑΙ Η 'ΑΤΥΧΙΑ' ΤΗΣ ΑΕΚ ΝΑ ΑΔΙΚΗΘΕΙ


Σημασία δεν έχει ποιός αδικήθηκε χθες. Αυτά είναι πράγματα που γίνονται και ξαναγίνονται είτε από προσωπικά διαιτητικά λάθη είτε και εσκεμμένα αν θέλετε. Αυτοί που πραγματικά ξέρουν από μπάλα μπορούν να προχωρήσουν λίγο πιο πέρα, να βγούν απο τη μιζέρια να βγάλουν συμπεράσματα για το 'μετά'. Μπάλα δεν είναι ούτε ο Δαλούκας ούτε ο Κάκος και ο κάθε Κάκος. Μπάλα είναι η γκολάρα του Τοροσίδη, η λάμψη του ποδοσφαιρικού μυαλού ενός άλλου παίκτη και αναφερόμαστε στο Νέμεθ.

Δύο ομάδες με εντελώς διαφορετικούς προσανατολισμούς, και με μία τεράστια διαφορά. Οι κόκκινοι έχουν κάνει ήδη την αυτοκριτική τους και ξέρουν τις δυνατότητες τους. Οι κίτρινοι ακόμα όχι (όπως ίσως είναι λογικό). Πάμε πιο αναλυτικά:

Είσαι Ολυμπιακός. Ξέρεις οτι έχεις 12 παίκτες όλους και όλους χωρίς ακόμα στην ουσία προπονητή. Ξέρεις ότι απο τη προετοιμασία έχεις βασιστεί σε ένα αμυντικό αλα Ρεχάγκελ σύστημα (καλώς ή κακώς). Ξέρεις ότι σου λείπουν οι τεχνίτες παίκτες σου-προσωπικότητες (Γκαλέτι κτλ) και ότι βασίζεσαι σε έναμισι επιθετικό (Μήτρογλου+Ντιόγκο). Ναί! Αυτά τα ήξεραν οι Ολυμπιακοί. Και ξέρετε γιατι; Επειδή οι πρώτες σφαλιάρες και τα γιούχα πέσανε πολύ νωρίς, ας είναι κάλα οι απαιτητικοί οπαδοί της ομάδας που δέ θέλουν να χάνουν ούτε σε φιλικό. Τι κάνεις λοιπόν? Το αυτονόητο. Κατεβαίνεις να παίξεις ταμπουρωμένος με παίκτες κατά βάση αμυντικούς (δεν έχεις και άλλους) και χτυπάς στη κόντρα με έναν δύο παίκτες που ας πούμε μπορούν να τρέξουν έστω λίγο. Μπορεί καποιος να κατηγορήσει τον Ολυμπιακό γιαυτό; Όχι. Γιατι ήταν και χθες και στη Τούμπα απλά 'ρεαλιστής'. Ξέρετε τί δεν υπολόγισαν οι κόκκινοι? Οτι έχουν ένα παίκτη που μπορεί να παιξει καλύτερα και από το Μπελούτσι το ρόλο του κρυφού επιθετικού. Έτσι ο Τορο απο τύχη καθαρή (έλλειψη Μαρέσκα, Γκαλέτι και είσοδος Ζαϊρί- γιατι αν έλειπε ο Ζαϊρι χθες, δε θα έπαιζε στο κέντρο αλλα δεξιά) γίνεται με το σπαθί του ΤΟΡΟΣΙΝΙΟ. Τρέξιμο, τρίμπλα, σουτάρα, μία επίθεση μόνος του...Πάνω σε αυτή τη 'μεταγραφή' ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακάλυψε σε ποιό κορμό θα στηριχτεί φέτος! Είχε τύχη ο Ολυμπιακός χθες, σαφέστατα . Μήπως όμως δεν ήταν και η ΑΕΚ τυχερή που δεν εισέσπραξε αλλα δύο τεμάχια στις κόντρες (+ δοκάρι) ;;;


Πάμε στην ΑΕΚ. Ξέρει άραγε το προσανατολισμό της (αγωνιστικά) σε αυτή τη φάση? Ξέρει κανείς τελικά τί θέση έπαιζε χθες ο Γκερέιρο, ο Νέμεθ, ο Σκόκο, ο Λεονάρντο; Εγώ ακόμα δε το έχω καταλάβει. Σαφέστατα πολύ ποιοτική ομάδα η ΑΕΚ απο τη μέση και μπροστά. Αλλά σε ατομικό επιπεδο. Κάποιος να τους δώσει ρόλο στο τερέν. Μπορούν να χωρέσουν τόσοι μπαλάδοροι στην επίθεση χώρις να γίνεται ένα μπάχαλο; Μπορούν οι ίδιοι να μαρκάρουν; Δεν υπάρχει ακόμα σύστημα (λογικό-πολλοί νεοι παίκτες)...αν γίνουν με κάποιο τρόπο ομάδα...έχει καλώς...αν όχι, μας βλέπω να βγάζουμε στο τέλος άχρηστη τη μισή επίθεσή της. Για το κέντρο και την άμυνα της ΑΕΚ δεν έχουμε να πούμε πολλά. Φάνηκε με την Έβερτον. Το μήνυμα το προσπέρασαν. Κέντρο που δε μπορεί να τρέξει να μαρκάρει. Παίκτες που δε κάνουν για ΑΕΚ, θέλουμε δε θέλουμε. Άμυνα που δέν εμπνέει εμπιστοσύνη. Χθές ο Ντιόγκο ήταν ο καλύτερος αμυντικός της Ένωσης. Βαριά, μή ευέλικτη, με χαμηλού επιπέδου παίκτες, άμυνα. Αυτό που είναι το ποιο άσχημο όμως έιναι άλλο: Αυτό το χέρι του Μέλμπεργκ θα τη πάει τη ΑΕΚ πίσω για κάποιο χρονικό διάστημα. Οι περισσότεροι θα κρυφτουν πίσω απο αυτό (βλέπε σημερινές ΑΕΚΤΖΙΔΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ-καμια αναφορά σε αμυντικά κενά). Θα το προσπεράσουν...Δυστυχώς έτσι λειτουργεί ο συλλογικός εγωισμός. Σου λέει ο Αεκτζής 'εμείς παίξαμε φουλ επίθεση, είχαμε ευκαιρίες και δέ μας δόθηκε πέναλτι, πάλι η παράγκα του Κόκκαλη, τί μου λές τώρα?' Ας ελπίσουμε οτι ο Μπάγεβιτς ξέρει...ότι δε θα κρυφτεί και αυτός πίσω απο το κάθε Δαλούκα, γιατί αλλιώς περίμενετε να δείτε τί θα γίνει στα επόμενα παιχνιδια (ΠΑΟ, ΜΠΕΝΦΙΚΑ). Ας κοιτάξει αυτή η ομάδα στο καθρέφτη λοιπόν. Με νορμάλ αμυντική λειτουργία (και παίκτες) δεν έχανες χτες από τον μισό αυτον Ολυμπιακό.


Και οι δύο ομάδες έχουν μέλλον. Ο Ολυμπιακός αυτή τι στιγμή ξέρει τι χρειάζεται τον Ιανουάριο.Όταν έχεις φτιάξει την άμυνα πρώτα, τότε προχωράς και για το μπροστά. Κάθε οπαδός του πλέον οφείλει να αισιοδοξεί. (Το μόνο αγκάθι τώρα, το πώς θα σπάσει τις κλειστές άμυνες στο Καραϊσκάκη). Η ΑΕΚ είναι σε ποιο δυσκολη φάση. Θέλει χτίσιμο την αμυντική λειτουργια απο τιην αρχή. Και η επίθεση ακόμα δε λειτουργεί ακόμα σωστα παρά τους ποιοτικούς παίκτες. Αν δεν βγάλει σύντομα το Δουρέκα απο το μυαλό της τότε θα έχει κάνει άλλο ένα δωρο στους ανταγωνιστές της. Οι υπόλοιποι μπορείτε να ασχοληθείτε με το πώς σήκωσε το χέρι Μέλμπεργκ, αν ο Τοροσίδης έκανε φάουλ με τα νύχια ή τον τον αντίχειρα, αν ο Μπλάνκο ήταν δέκα εκατοστά οφσάιντ, ή επίσης να ανατρέξετε στα ονόματα των διαιτητών τη δεκαετία του 80...μήπως και ικανοποιηθεί ο οπαδικός εγωισμό σας.
Ν.Τ
iparagka.blogspot.com





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου