Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2009

Ποτέ μη λέτε Ποτέ για το ποδοσφαιρικό Θρύλο, και η Μαγκιά Ζίκο…που έχασε 2 βαθμούς.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1-1

Βλέποντας της σημερινές αθλητικές εφημερίδες, ήμουν σίγουρος για το τί θα διάβαζα. Βλέπετε, οι τίτλοι και τα σχόλιά τους είναι κλασικά, προβλέψιμα και κρίνονται από το αποτέλεσμα πάντα.
Είχαμε χθές λοιπόν έναν αποδεκατισμένο από απουσίες Ολυμπιακό για το οποίο ευθύνεται ΜΟΝΟ ο κακός μεταγραφικός σχεδιασμός του καλοκαιριού, η προετοιμασία των παικτών ίσως και αυτό που αποκαλούμε ατυχία (για κάποιους τραυματισμούς). Έρχεται λοιπόν ένας προπονητής, που το 19χρονο ταλέντο το θεωρεί έτοιμο παίκτη που επιτέλους πρέπει κάποια στιγμή να παίξει, ειδικά όταν από τη μέση και μπροστά ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΛΛΟΝ! Εκτός αν πρέπει να κάνουμε το Στολτίδη δεύτερο επιθετικό ή τον Λεντέσμα 10άρι!!! Κατεβάζει ένα σύστημα που οι ειδικοί το θεωρούν αμυντικό (κόλλημα με τη φράση ‘3 αμυντικοί) αλλά που μόνο αμυντικό δεν είναι. Ο τρίτος αμυντικός του Ζίκο έχει σκοπό να κλείσει τις τρύπες που δημιουργούν το ανέβασμα των μπάκ στη μεσαία γραμμή (Γκαλίτσιος, Μπράβο). Απλά ο Ολυμπιακός αυτό το σύστημα (όπως και οι περισσότερες Ελληνικές ομάδες) σπάνια το χρησιμοποιεί. Βάζει λοιπόν στην ενδεκάδα Νικλιτσιώτη και Φετφατζίδη, παίκτες με παρόμοια χαρακτηριστικά να γεμίσουν το χώρο πίσω δεξιά και αριστερά από το Μήτρογλου. Ο Ολυμπιακός παρόλου το περίεργο αυτό στήσιμο, κάνει ευκαιρίες, κάνει γκολ το μόνο που χρειάζεται στο τέλος είναι τη πείρα κάποιων παικτών για να κρατήσουν αυτό το 1-0. Είναι ρίσκο να κυνηγάς το δεύτερο γκόλ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ναι συμφωνώ. Αλλά συγγνώμη, θα έσωζε τη κατάσταση ο Τάσος Πάντος και ο Ντομί όπως ισχυρίζεται φιλο-ολυμπιακή εφημερίδα σήμερα? (ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ).
Όλοι οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού κρατάνε από χθές ένα πράγμα (ακόμα και να κέρδιζε). Το ότι είδαν μία ομάδα γεμάτη από νέο ταλέντο. Και κανένας προπονητής δε θα τολμούσε να το κάνει αυτό. Στην Ελλάδα δυστυχώς ο παίκτης είναι έτοιμος στα 27 όχι στα 19 για να παίξει βασικός σε μεγάλη ομάδα. ΜΑΚΑΡΙ Να μπαίνουν και να παίζουν τέτοιοι παίκτες σε τέτοια παιχνίδια. Και να ξαναγίνει. Και ας χάσουμε και άλλους δύο βαθμούς. Τα πιτσιρίκια πρέπει να παίρνουν ευκαιρίες, όχι μόνο σε ματς κυπέλλου ή φιλικα. Γιατί στο επόμενο παιχνίδι αν ο Νικλιτσιώτης βρεθεί τετ α τετ με γυρισμενη τη πλατη στο τέρμα…σίγουρα θα κάνει κάτι καλύτερο… και ο Φετφατζίδης θα είναι περίσσοτερο προσεκτικός και ουσιαστικός στις πάσες του. Αυτά τα ταλέντα χρειάζονται παιχνίδια και καποιος πρέπει να τους τα δώσει με όποιο κόστος. Ειδικά να δεν έχεις αλλους να βάλεις! Ας σταματήσουν λοιπόν μερικές αθλητικές φυλλάδες αυτή τη ‘παλαιοκομματική’ κριτική που διαμορφώνεται μόνο από το αποτέλεσμα και όχι την ουσία του αθλήματος. Βγήκε κανένας να πεί ότι σε ένα ΕΛΛΗΝΙΚΟ πρωτάθλημα ΓΕΜΑΤΟ ΑΠΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ, έρχεται ένας προπονητής-όνομα παγκοσμίως και τολμά να βάλει τρία-τέσσερα 19χρονα ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ σε ένα παιχνίδι που έκαιγε??? (Η ειρωνεία είναι ότι πρίν λίγο καιρό οι ίδιοι κατηγορούσαν το Ζίκο ότι δε στηρίζει τους νέους παίκτες). Ε λοίπον σας διαβεβαιώνω ότι αυτό αρέσει στους περισσότερους ερυθρόλευκους φιλάλθλους. Σταματήστε λοιπόν να θυμάστε όποτε σας βολεύει το Τάσο Πάντο, το Ντομί και τους λοιπούς…γιατί σιγά σιγά θα φτάσουμε σε εποχές Ανατολάκη που μόλις έφυγε από τον Ολυμπιακό δε κατάφερε να σταθεί ούτε στον Ατρόμητο. Γνωρίζω καλά ότι πιθανόν τις επόμενες μέρες να έχουμε και μίνι συνέντευξη Αλέφαντου-φωτιά εναντίον του Ζίκο. Αν βέβαια μετρούσε το κανονικό γκόλ του Μήτρογλου σήμερα θα ακούγαμε άλλα σχόλια του στυλ ‘μπράβο στο Ζίκο που επέμενε και καθάρισε το παιχνίδι- Φωτιά οι δύο πιτσιρικάδες’ κτλ κτλ.

Όταν ξεκινούσε ο Ολυμπιακός τα φιλικά του καλοκαίρι μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι:
1. Ο Μπράβο θα ήταν ο ποιο αξιόπιστος και χωρίς τραυματισμούς παίκτης του Ολυμπιακού μέχρι τώρα;
2. Ο Όσκαρ θα γινόταν και αυτός βασικός και θα κλαίγαμε ένα τυχόν τραυματισμό του;
3. Ο Γκαλίτσιος θα πατούσε επιτέλους γήπεδο?
4. Θα υπήρχε παίκτης βασικής ενδεκάδας με το όνομα ΦΕΤΦΑΤΖΙΔΗΣ;
5. Ο μόνος επιθετικός για μήνες στο ρόστερ θα ήταν ο Μήτρογλου;
6. Ο Ολυμπιακός θα παρέμενε μέσα στο πρωτάθλημα χωρίς 5 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ πρωτοκλασάτους βασικούς σε κάθε παιχνίδι, έχοντας βγάλει όλες τις δύσκολες έδρες;
7. Θα ήταν φαβορί για πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions league με μόλις 2 αγωνιστικές να υπολείπονται;
8. Ένα γήπεδο σε αγώνα ανάγκης θα φώναζε ρυθμικά στη σειρά τα ονόματα των Νικλιτσιώτη, Σοϊλέδη και Φετφατζίδη;
9. ο Λεονάρντο θα έβγαινε στα αζήτητα, με βραζιλιάνο προπονητή στο πάγκο και μάλιστα το Ζίκο;

Για το ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό, ποτέ μη λέτε ποτέ! Καλή εβδομάδα σε όλους και καλή τύχη στην Εθνική μας.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου